Kontakt
Majitel : Petr Markovský
Nabídka
- Zapůjčení sudů
- Odvoz Vašeho kvasu
- Šrotování ovoce
- Umělé stárnutí destilátu ultrazvukem
Zahájen příjem celého ovoce (jablka,hrušky, švestky, třešně, višně a jiného) na pálení.
Palírna Hraběšice
Záruka kvalitního destilátu
Vítejte na stránkách palírna Hraběšice
Zralý ovocný kvas nejprve vyčerpáme z dovezených nádob a předehřeme jej,poté ho přepustíme do vypláchlého surovinového kotle,poté se kotel uzavře a uvede se v činnost míchací zařízení,které zabraňuje připálení kvasu.Obsah kotle se uvede do varu.Destilace musí probíhat pomalu a stejnoměrně.Z varného kotle se při destilaci vedou lihové páry do klobouku,dále jsou lihové páry vedeny do chladiče,kde se kondenzují a mění se v lihovou kapalinu(lutr),která se přes epruvetu odvádí do sběrné nádrže.Po skončení destilace se ovocný kvas(výpalky),vypustí do sběrných jímek.Po vypuštění lutru ze sběrné nádoby do rektifikačního kotle se obět uvede obsah pomalu do varu.Při rektifikaci jde o oddělení nevhodných látek od vlastního kvalitního destilátu(oddělení úkapů a dokapů od jádra).Lihové páry vytvořené v rektifikačním kotli se shromaždují v klobouku a odcházejí do chladiče,kde opět kondenzují a putují do lihového měřidla a z měřidla do připravené nádoby.Při rektifikaci se destilát rozděluje na tři frakce, a to na úkap,střed a dokap.Úkap a dokap se od jádra oddělují.Vlastní destilát pak na přání zákazníků se naředí.Celá kolona a veškeré potrubí je vyrobeno z mědi.